Evropa

Hakovana jedna od najvećih ruskih radio-stanica: Prenos vesti prekinula ukrajinska himna

Komentari

Autor: Business Insider

08/06/2022

-

14:55

Hakovana jedna od najvećih ruskih radio-stanica: Prenos vesti prekinula ukrajinska himna
Hakovana jedna od najvećih ruskih radio-stanica: Prenos vesti prekinula ukrajinska himna - Copyright Maxim Shemetov/Pool Photo via AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od najvećih ruskih radio-stanica je hakovana, pa su se tako usred vesti začule antiratne pesme i ukrajinska himna.

Čitanje vesti u vreme ručka na radiju Komersant FM naglo je prekinuto ukrajinskom vojnom himnom, izvestio je reporter BBC Monitoringa Frensis Skar. Aleksej Vorobjov, glavni i ogovorni urednik radija potvrdio je za TASS da je onlajn prenos hakovan u sredu.

"Zaista smo bili hakovani. Tehnički stručnjaci sada istražuju poreklo ovog napada i pokušavaju dda osposobe internet strim", rekao je on.

Ostale pesme koje su puštane na Komersant FM-u uključivale su ukrajinsku himnu i pesmu "Ne treba mi rat" ruske rok grupe Nogu Svelo.

Inače, medijska kuća Komersant je u vlasništvu ruskog oligarha Ališera Usmanova, pete najbogatije osobe u Rusiji. Njega je EU opisala kao "jednog od omiljenih oligarha Vladimira Putina". Usmanova su sankcionisale SAD i EU, a ovaj incident je samo još jedan u nizu hakovanja ruskih medijskih programa i propagiranje antiratnih poruka.

Komentari (0)

Evropa