Evropa

Rezultati izbora u Francuskoj: Makronovoj koaliciji 245 mandata, apstinirao rekordan broj birača

Komentari

Autor: Tanjug

20/06/2022

-

07:17

Rezultati izbora u Francuskoj: Makronovoj koaliciji 245 mandata, apstinirao rekordan broj birača
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija "Zajedno" predsednika Francuske Emanuela Makrona osvojila je 38,48 procenata glasova, odnosno 245 mandata u skupštini, pokazuju rezultati drugog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj, obavio je jutros Rojters.

To je najmanja većina u istoriji Pete Republike koja će se suočiti sa 131 poslanikom leve koalicije NUPES Žan Lika Melanšona, prenosi Rojters.

Desničarska stranka Nacionalno okupljanje Marin Le Pen osvojila je 17,20 odsto glasova, ili 89 poslaničkih mesta, dok su Republikanci dobili 61 mandat.

Prema podacima francuskog MUP-a, izlaznost na jučerašnjim izborima je bila 46,23 odsto, što znači da je apstinirao rekordan broj birača, čak 53,77 odsto.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Megido

20.06.2022 12:17

Takve "noćne more" političkih partija i njihovih saveznika su davno prorečene. Prorok Danilo je u jednoj viziji dobio objašnjenje sna tadašnjeg svetskog lidera i nemilosrdnog političara, kralja Navuhodonosora. Kralj je usnio jedan ogroman kip koji je bio od različitih metala, a zanimljiva je posebno izrada stopala i prstiju kipa. Ona su bila delom od gvožđa, delom od gline. Danilu je objašnjeno da će upravo takvi biti politički odnosi u svetu u vremenu kraja, kada će vladati zverska svetska sila, za koju se jasno može reći da prestavlja anglo-američki savez. Naime, kao što je neodrživa legura gvožđe-glina, jer se svaki predmet sastavljen od takvih materijala raspadne vrlo brzo, čak i pri manjem udaru, takvi su i politički savezi. Oni će trajati, rečeno je Danilu, dok Bog nebeski, ne odluči da uništi kompletni političko-trgovački sistem ovog sveta. Zanimljivo je da je Danilo video jednu ogromnu stenu koja se odvalila od velike planine, koja je strahovitom snagom udarila kip. Ono što je jako interesantno je mesto udarca. Nije ga udarila u glavu, ruke, u prsa, ili slabine. Kip je udaren pravo u stopala gde je najranjiviji. Baš u vreme koje je predviđeno za to, Božje Kraljevstvo će smrviti i uništiti sve elemente ljudskog društva i razvejati ih kao plevu na vetru. To vreme je sada jako, jako blizu.

Evropa