Evropa

Vatrogasci i dalje gase požar kod Marmarisa, osumnjičeni zapalio šumu u alkoholisanom stanju

Komentari

Autor: Tanjug

23/06/2022

-

19:42

Vatrogasci i dalje gase požar kod Marmarisa, osumnjičeni zapalio šumu u alkoholisanom stanju
Vatrogasci i dalje gase požar kod Marmarisa, osumnjičeni zapalio šumu u alkoholisanom stanju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vatrogasci se i danas bore sa šumskim požarom na jugozapadu Turske kod poznatog letovališta Marmaris, sa kopna i iz vazduha, dok su vlasti saopštile da su uhapsile jednu osobu koja je osumnjičena da ima veze sa požarom.

Na snimcima se vidi dim koji kulja sa brda i vozila sa policijskim vodenim topovima koji pomažu vatrogascima, dok se vatra širi šumom u slabo naseljenoj oblasti, preneo je Rojters.

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je da je priveden jedan osumnjičeni u vezi sa požarom koji je počeo da gori oko 20.00 časova u utorak, dodajući da je ta osoba priznala da je izazvala požar iz frustracije zbog porodičnih problema.

"Imamo osumnjičenog od trenutka kada je počeo ovaj incident", rekao je Sojlu novinarima i dodao da su na licu mesta bila i dva bureta nafte.

On je kazao da je osumnjičeni zapalio šumu u alkoholisanom stanju zbog finansijskog nesporazuma sa svojom porodicom.

Ranije je ministar šumarstva Vahit Kirišči rekao da se nada da će do večernjih časova doći do pozitivnih pomaka u vezi sa požarom. On je kazao da je vlaga danas veća u odnosu na dan ranije i da vetar manje duva, što bi moglo da doprinese naporima za gašenje požara.

Požar je danas gasilo 45 helikoptera i 12 aviona nakon pauze tokom noći.

Kirišči je rekao da su 274 osobe evakuisane iz predostrožnosti i da oko 2.600 ljudi radi na obuzdavanju požara.

On je dan ranije kazao da je vatra lokalizovana, ali da se kasnije proširila usled jakog vetra i visokih temperatura. 

Prema rečima ministra, vlada od distributera očekuje da što više smanje svoje marže, a od vozača teretnih i putničkih vozila na dizel dobila je obećanja da više neće za gorivo skretati na lokalne pumpe u naseljima i tako stvarati gužve.

Što se tiče vanrednog stanja na benzinskim pumpama zadnjih dana, posebno proteklog vikenda i nervoza zbog nestašice nekih goriva, kazao je da je vlada od distributera dobila garancije da su sada obnovili zalihe i da se situacija "stabilizuje".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa