Evropa

Pronađen mrtav još jedan izvršni direktor povezan sa Gaspromom

Komentari

Autor: Independent

05/07/2022

-

23:20

Pronađen mrtav još jedan izvršni direktor povezan sa Gaspromom
Jurij Voronov - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Još jedan izvršni direktor povezan sa energetskim gigantom Gaspromom pronađen je mrtav u svojoj vili, javili su lokalni mediji.

Jurij Voronov, šef logističke kompanije koja je imala unosne ugovore sa Gaspromom, pronađen je mrtav u bazenu u svojoj kući u luksuznom predgrađu u blizini Sankt Peterburga.

Kako se navodi, preminuo je od prostrelne rane u glavu. Voronov je bio osnivač i izvršni direktor transportne i logističke kompanije "Astra šiping", koja je sarađivala sa Gaspromom na Arktiku.

Prema pisanju ruskog medija "47news", u blizini bazena je pronađen veliki pištolj, a na dnu je bilo nekoliko čaura. Pronađen je u ponedeljak oko 14 sati.

Supruga Voronova navodno je rekla policiji da je njen muž u poslednje vreme pio dosta alkohola zbog svađe sa izvođačima radova i poslovnim partnerima. Njegova smrt je najmanje šesta u vezi sa ruskom gasnom industrijom poslednjih meseci.

Dosadašnje smrti ljudi povezanih sa Gaspromom

Leonid Šulman, šef transportne službe Gazprom Investa, pronađen je mrtav u blizini Lenjingrada 30. januara 2022, prenosi Independent.

Samo mesec dana nakon toga Aleksandar Tjulakov, zamenik generalnog direktora Gasproma, pronađen je mrtav u svojoj garaži 25. februara.

Mihail Votford, ruski milijarder rođen u Ukrajini koji nije bio povezan sa Gaspromom, ali je bogatstvo stekao na nafti i gasu, pronađen je mrtav u svom domu u Sariju u Engleskoj 28. februara. Policija Sarija nije tretirala smrt kao sumnjivu.

Tela bivšeg potpredsednika Gasprombanke Vladislava Avajeva, njegove supruge i ćerke pronađena su u Moskvi 18. aprila.

Igor Volobujev, bivši potpredsednik Gasprombanke, rekao je za CNN da ne veruje da je smrt ubistvo-samoubistvo, kao što je policija sugerisala.

"Njegov posao je bio da se bavi privatnim bankarstvom, što znači da se bavi VIP klijentima. On je bio zadužen za veoma velike količine novca. Dakle, da li se ubio? Ne mislim tako. Mislim da je nešto znao i da je predstavljao neku vrstu rizika", rekao je Volobujev.

Dan kasnije, u Španiji je pronađen mrtav, zajedno sa suprugom i ćerkom, prvi menadžer kompanije za proizvodnju gasa Novatek, koji je delimično u vlasništvu Gasproma, Sergej Protosenja. Protosenja je pronađen obešen u stanu u Ljoret de Maru, primorskom gradu u Kataloniji, a njegova supruga i ćerka umrle su od uboda nožem.

Komentari (0)

Evropa