Evropa

Moskva reagovala na najavu novog paketa sankcija: Rusija je uvek logično odgovarala na akcije SAD

Komentari

Autor: Tanjug

20/06/2021

-

20:57

Moskva reagovala na najavu novog paketa sankcija: Rusija je uvek logično odgovarala na akcije SAD
Moskva reagovala na najavu novog paketa sankcija: Rusija je uvek logično odgovarala na akcije SAD - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rusija je uvek logično odgovarala na američke nelegalne aktivnosti, ali SAD uvek nastavljaju po starom, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Ona je tako komentarisala današnje najave Vašingtona da će uvesti novi paket sankcija Moskvi zbog situacije s gasovodom Severni tok 2 i opozicionim blogerom Aleksejem Navaljnim koji služi zatvorsku kaznu u regionu Vladimir.

"Čujemo izveštaje iz Vašingtona da se sprema novi paket sankcija protiv naše zemlje. (Tamošnji) zvaničnici povezuju Severni tok 2 sa Navaljnim. Na nelegalne aktivnosti SAD smo uvek odgovarali logično", kazala je Zaharova, a preneo TAS S.

Ona je dodala da joj je čudno da neko u Vašingtonu toliko voli da se igra kao na vrtešci.

Vašingon priprema novi paket sankcija prema Rusiji zbog situacije sa ruskim opozicionarom Aleksejem Navaljnim koji služi zatvorsku kaznu, izjavio je savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven. 

Kako je dodao, SAD će nastaviti da uvode sankcije ruskim kompanijama i organizacijama koje učestvuju u projektu Severni tok 2.

On je za CNN rekao da su dosad sankcionisane određene ruske kompanije i organizacije, kada je reč o Severnom toku 2, a da su ukinute samo za dva entiteta - jednu osobu nemačke nacionalnosti i jednu švajcarsku kompaniju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa