Evropa

Protesti u Londonu i Glazgovu: Demonstranti traže hitnu akciju protiv klimatskih promena

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2022

-

23:36

Protesti u Londonu i Glazgovu: Demonstranti traže hitnu akciju protiv klimatskih promena
Protesti u Londonu i Glazgovu: Demonstranti traže hitnu akciju protiv klimatskih promena - Copyright Tanjug AP/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

 Demonstranti su izašli na ulice Londona i Glazgova zahtevajući bržu akciju protiv klimatskih promena nakon rekordnih temperatura koje su ove nedelje pogodile Veliku Britaniju.

Grupe aktivista predvodile su demonstrante do trga kod parlamenta u Londonu zahtevajući da konzervativna vlada prestane da izdaje nove dozvole za proizvodnju nafte i gasa, da počne da oporezuje velike zagađivače i da pomaže ljudima da instaliraju energetski efikasnije grejanje u svojim domovima, prenosi Rojters.

"Ovaj ekstremni toplotni talas je upozorenje s čim ćemo se suočavati kada ugrožavamo klimu - hiljade mrtvih, domovi izgubljeni u šumskim požarima, hitne službe pred kolapsom. Nepripremljeni smo za ekstremne vrućine, a biće samo još gore", predočio je jedan aktivista.

Meteorološka agencija Velike Britanije saopštila je da je u utorak u Engleskoj izmerena temperatura od 40,3 stepena Celzijusa, što je najviša temperatura ikada registrovana u toj zemlji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa