Evropa

Istražni komitet Rusije: Ubistvo Darje Dugine naručeno

Komentari

Autor: Tanjug

21/08/2022

-

23:20

Istražni komitet Rusije: Ubistvo Darje Dugine naručeno
Istražni komitet Rusije: Ubistvo Darje Dugine naručeno - Copyright Tanjug AP/Investigative Committee of Russia via AP

veličina teksta

Aa Aa

Podaci do kojih se došlo u istrazi pokazuju da je zločin u kojem je poginula Darja Dugina bio ranije planiran i naručen, saopšteno je iz Istražniog komiteta Rusije.

Utvrđeno da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sedišta vozača, a Darja Dugina koja se nalazila za volanom poginula je na licu mesta, navodi se u saopštenju koje je preneo Sputnjik.

Istražitelji su u saradnji sa ekspertima iz Glavne uprave za sudsku medicinu Ruskog istražnog komiteta nastavili da vrše uviđaj na mestu zločina.

Prinstscreen YouTube/Nova Resistência NR

 


Komentarišući ovu likvidaciju, portparolka ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova rekla je da se čekaju rezultati istrage.

"Ako se potvrdi ukrajinski trag, a ovu verziju je izneo lider DNR Denis Pušilin i moraju da ga provere nadležne stručne službe, onda je reč o politici državnog terorizma koju sprovodi kijevski režim", napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je istakla da se tokom poslednjih godina nakupilo mnogo činjenica koje govore u prilog ovoj tvrdnji - od političkih poziva na nasilje, do učešća ukrajinskih državnih struktura u zločinima.

Darja Dugina, politikolog i novinarka, ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, poginula je sinoć kod sela Boljšije Vjazemi u Moskvskoj oblasti kada se aktivirala eksplozivna naprava koja je podmetnuta u njeno vozilo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa