Evropa

Misterizona smrt u Moskvi: Predsednik Upravnog odbora "Lukoila" pao kroz prozor bolnice, informacije o pogibiji oprečne

Komentari

Autor: Tanjug

01/09/2022

-

10:56

Misterizona smrt u Moskvi: Predsednik Upravnog odbora "Lukoila" pao kroz prozor bolnice, informacije o pogibiji oprečne
Misterizona smrt u Moskvi: Predsednik Upravnog odbora "Lukoila" pao kroz prozor bolnice, informacije o pogibiji oprečne - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Upravnog odbora naftne kompanije "Lukoil" Ravil Maganov poginuo je nakon pada sa prozora Centralne kliničke bolnice (CKB) u Moskvi, javljaju ruski mediji.

"Maganov je jutros ispao kroz prozor Centralne kliničke bolnice. Preminuo je od zadobijenih povreda", rekao je neimenovani izvor za Interfaks. Dodao je da je policija izašla na mesto događaja. Iako je poznato malo informacija o nesreći, TASS, sa druge strane, navodi da je Maganov izvršio samoubistvo.

Kako je preneo portal RBC, Maganov je pao sa šestog sprata, a bolnica u kojoj se nalazio poznata je po lečenju pacijenata iz ruskih političkih i poslovnih krugova. 

Maganov (67) je 1980-ih radio u Langepasneftegasu, koji je kasnije postao deo Lukoil. Od osnivanja akcionarskog društva, bio je na visokim pozicijama u kompaniji. Iz ove kompanije nisu bili dostupni za komentar, piše Rojters.

profimedia

 

"Moskou tajms" navodi da je Maganov drugi visoki zvaničnik "Lukoila" koji je u prethodnim mesecima izgubio život pod nerazjašnjenim okolnostima. Ruska policija otvorila je istragu nakon što je u maju preminuo Aleksandar Subotin.

"Lukoil", druga najveća ruska naftna kompanija, jedna je od retkih tamošnjih korporacija koje su otvoreno pozvale na prekid ruske invazije u Ukrajini početkom marta.

"Zalažemo se za hitni prekid oružanog sukoba i podržavamo njegovo rešavanje kroz pregovarački proces i diplomatskim putem", navedeno je tada u pismu akcionarima.

Kako piše Rojters, Maganov je bio blizak saradnik sa jednim od osnivača "Lukoila" Vagitom Aleperovim. Alekperov je bio nekadašnji sovjetski zamenik ministra zadužen za naftu, koji je u aprilu podneo ostavku u kompaniji, nedelju dana nakon što je Velika Britanija uvela sankcije protiv njega.

Oglasio se i Lukoil

Pres služba kompanije "Lukoli" saopštila je danas da je predsednik Upravnog odbora Ravil Maganov preminuo nakon teške bolesti.

U saopštenju "Lukoila" se navodi da je Maganov "dao neprocenjiv doprinos ne samo razvoju kompanije, već i čitavoj ruskoj naftnoj i gasnoj industriji".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa