Evropa

Kraljica Elizabeta II pod medicinskim nadzorom, oglasila se i Liz Tras: "Cela zemlja duboko zabrinuta"

Komentari

Autor: Euronews

08/09/2022

-

13:47

Kraljica Elizabeta II pod medicinskim nadzorom, oglasila se i Liz Tras: "Cela zemlja duboko zabrinuta"
Kraljica Elizabeta II pod medicinskim nadzorom, oglasila se i Liz Tras: "Cela zemlja duboko zabrinuta" - Copyright Tanjug AP/Jane Barlow/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Britanska kraljica Elizabeta II trenutno je pod medicinskim nadzorom u zamku u Balmoralu nakon što su lekari izrazili zabrinutost za njeno zdravlje, navodi se u saopštenju Bakingemske palate.

"Nakon jutrošnjeg pregleda kraljice, lekari su izrazili zabrinutost za zdravlje Njenog Veličanstva i preporučili joj da ostane pod medicinskim nadzorom. Kraljici je udobno i ostaje u Balmoralu", navodi se u saopštenju.

Saopštenje palate dolazi dan nakon što se kraljica (96) povukla sa Državnog saveta Ujedinjenog Kraljevstva koji se u sredu održao online putem. Lekari su joj potom savetovali da se odmori.

Kraljevska porodica je obaveštena o njenom zdravstvenom stanju. Štaviše, princ Čarls i Kamila su već stigli u Balmoral, a vojvoda od Kembridža je na putu.

Oglasila se i premijerka Liz Tras koja je rekla da je cela zemlja "duboko zabrinuta" zbog vesti koje stižu iz Bakingemske palate.

"Moje misli i misli ljudi širom našeg Ujedinjenog Kraljevstva trenutno su sa Njenim Veličanstvom Kralijcom i njenom porodicom", dodala je ona.

Kraljica je u utorak imenovala Liz Tras za premijerku u Balmoralu, umesto da otputuje u London na taj događaj.

Tokom svoje sedamdesetogodišnje vladavine kraljica je obično imala audijenciju sa novim premijerom u Bakingemskoj palati.

 

Komentari (0)

Evropa