Evropa

Princ Čarls i Kamila nalaze se uz kraljicu, princ Hari i Megan Mark hitno će doputovati u Balmoral

Komentari

Autor: BBC

08/09/2022

-

15:10

Princ Čarls i Kamila nalaze se uz kraljicu, princ Hari i Megan Mark hitno će doputovati u Balmoral
Kraljica Elizabeta II - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Veliku Britaniju je uzbunila i zabrinula vest koja je došla iz Bakingemske palate o zdravstvenom stanju kraljice Elizabete. Naime, 96-godišnja kraljica trenutno se nalazi pod medicinskim nadzorom u zamku u Balmoralu nakon što su lekari izrazili zabrinutost za njeno stanje tokom jutrošnjeg pregleda.

U saopštenju Bakingemske palate navodi se da je porodica obaveštena o njenom stanju, a kako BBC navodi princ Čarl i Kamila već se nalaze pored nje.

Kraljičina ostala deca – vojvoda od Jorka princ Endrju, grof od Veseksa Edvrard i princeza Ana trenutno su na putu ka Balmoralu, a uskoro bi u zamak trebalo da stigne i njen unuk princ Vilijam.

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midelton ostala je u Vindzoru jer princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luis moraju u školu.

Portparol vojvode i vojvotkinje od Saseksa, princa Harija i Megan Markl saopštio je da će par hitno doputovati u Balmoral.

Prethodno se oglasila i nova premijerka Velike Britanije Liz Tras koja je rekla da je cela zemlja "duboko zabrinuta" zbog vesti koje stižu iz Bakingemske palate.

"Moje misli i misli ljudi širom našeg Ujedinjenog Kraljevstva trenutno su sa Njenim Veličanstvom Kralijcom i njenom porodicom", dodala je ona.

Komentari (0)

Evropa