Evropa

Moto-banda od 1.700 članova zabranjena u Nemačkoj - vodi je čovek iz BiH

Komentari

Autor: Jutarnji list

15/09/2022

-

19:35

Moto-banda od 1.700 članova zabranjena u Nemačkoj - vodi je čovek iz BiH
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Čovek zbog koga su duge cevi "okupirale" Sisak vođa je opasne bande koja je upravo zabranjena u Nemačkoj. Prema pisanju Gardijana, grupa koja se naziva "United Tribuns" ima, kako se smatra, oko 1.700 članova.

U Nemačkoj je ovog utorka pretraženo više od 50 domova pripadnika opasne motociklističke bande za koju se veruje da je odgovorna za mnogobrojne zločine.

Osnovana je 2004, a zanimljivo je da je osnivač muškarac iz Bosne i Hercegovine, bivši bokser Armin Ćulum koji je uspostavio sistem u kojem su mu potpuno verovali, pa su se jedni prema drugima odnosili kao "braća", piše Guardian.

Grupa je zabranjena odlukom nemačkog ministra unutrašnjih poslova zbog svojih veza s organizovanim kriminalom i nasiljem. Učestali su njihovi obračuni s članovima drugih bandi. Kada učestvuju u napadima u ime United Tribunsa dobijaju posebne oznake ili tetovaže na telu.

Podsetimo, policijske duge cevi "okupirale" su 25. avgusta zgradu Županijskog suda u Sisku kada je na sudsko ročište u lisicama doveden 39-godišnji Nermin Ćulum, stari poznanik policije rodom iz BiH i Arminov brat.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa