Evropa

Turska policija uhapsila osumnjičene za ubistvo Jovana Vukotića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/09/2022

-

22:03

Turska policija uhapsila osumnjičene za ubistvo Jovana Vukotića
Turska policija uhapsila osumnjičene za ubistvo Jovana Vukotića - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

U akciji istanbulske policije uhapšeni su osumnjičeni za ubistvo Kotoranina Jovana Vukotića, javila je danas turska agencija Anadolija.

Anadolija navodi da je Vukotić, koji je ilegalno ušao u Tursku, smrtno stradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru u istanbulskoj četvrti Sisli, dok su njegova supruga, dete i vozač preživeli napad.

"Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala i obaveštajne službe istanbulske policije započelo je veliku istragu u vezi sa incidentom. Nakon istrage, utvrđeno je da je lice po imenu Radoje Živković, član organizacije Kavač, izvršio napad preko svojih veza u našoj zemlji. U akciji sprovedenoj 16. 09. 2022. godine, privedeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Radoje Živković i Zdravko Perunović. Zajedno sa licima oduzeto je 11 lažnih ličnih dokumenata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja korišćena u incidentu", navodi se u saopštenju istanbulske policije.

 

 

Imena Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, našla su se na optužnici koja je podignuta protiv pripadnika kavačkog klana na čijem vrhu se nalazi Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, koji se terete za teško ubistvo Nikole Stanišića na podmukao i svirep način.

Vukotić je  8. septembra ubijen u Istanbulu.

Crnogorski pravosudni organi za njim su pre godinu raspisali poternicu. On je u tajnim policijskim spisima označen kao vođa škaljarskog kriminalnog klana

Takođe, Specijalno tužilaštvo u Beogradu je u maju podiglo optužnicu protiv Vukotića zbog sumnji da je zajedno sa Jankom Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju čije je pripadnike podstrekavao na likvidacije pripadnika suprotstavljenog kavačkog klana.

Među tim pripadnicima su bili Slobodan Kašćelan, Veljko Belivuk i Marko Miljković, potvrđeno je ranije iz Višeg suda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa