Evropa

Ruske fabrike oružja zbog obima posla rade i vikendom

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2022

-

20:52

Ruske fabrike oružja zbog obima posla rade i vikendom
Ruski sistem S-400 - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ruske fabrike oružja naglo su povećale proizvodnju i rade čak i vikendom kako bi ispunile zadatke koje je pred njih stavio predsednik Ruske Federacije i vrhovni komandant oružanih snaga Vladimir Putin.

Pravi se sve - od šlemova i pancira do najsavremenih borbenih sistema, dronova i avijacije, navodi se u izveštaju koji je preneo portal Sputnjik.

Andrej Golovatjuk, član prezidijuma ruske organizacije Oficiri Rusije i pukovnik u rezervi ukazuje da je pre svega potrebno povećati proizvodnju precizno navođene municije i projektila.

"Mislim da je izuzetno važno povećanje proizvodnje dronova, jer su dronovi pokazali svoju efikasnost.Troškovi su veoma veliki, jer se sada vodi uglavnom protivartiljerijska i raketna borba", predočio je pukovnik Golovatjuk.

U kompanijama u sastavu državne korporacije Rosteh koja podmiruje oko 40 odsto celokupnih državnih potreba, zaposleni rade prekovremeno, često i vikendom.

Proizvode se vojni avioni, helikopteri, oklopna tehnika, artiljerijski sistemi, visoko precizno oružje, sredstva za elektronsko ratovanje, sistemi za komunikacije i izviđanje, kao i druga borbena sredstva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa