Evropa

Srpski državljanin osumnjičen za šverc droge uhapšen nakon 16 godina skrivanja u Španiji

Komentari

Autor: Euronews, Terzo binario

26/06/2021

-

17:13

Srpski državljanin osumnjičen za šverc droge uhapšen nakon 16 godina skrivanja u Španiji
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pomorska granična policija Čivitavekije, u Italiji, uhapsila je sprskog državljanina (41) nakon iskrcavanja sa trajekta koji je išao iz Barselone.

Kako navodi italijanski list "Terco binario", srpske vlasti sumnjiče da je član zločinačke organizacije koja se bavi trgovinom drogom, posebno heroinom.

Uhapšeni je u bekstvu još od 2005, kada je otišao u Španiju - punih 16 godina se krio od  organa reda i zakona, pišu italinski mediji.

Italijanski policajci su ga identifikovali prilikom pregledanja spiska putnika na trajektu, a njegovo hapšenje je opisano kao "delikatna operacija".

Neki policajci su se, zapravo, već ukrcali na brod u trenutku dok on još nije stigao do pristaništa, ali nisu hteli da rizikuju bezbednost ostalih putnika, jer je putovao sa još dvoje ljudi.

Upravo zbog toga, policajci su sačekali da brod pristane u luku i da se putnici iskrcaju, kako bi sproveli akciju hapšenja. Srpski državljanin je, nakon toga, prebačen u zatvor Terni, a pokrenute su sve pravne procedure kako bi bio izručen Srbiji.

Komentari (0)

Evropa