Evropa

Šta je poznato o pucnjavi u kampu za obuku koju je Moskva označila kao teroristički napad

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Nexta/Meduza

15/10/2022

-

22:40

Šta je poznato o pucnjavi u kampu za obuku koju je Moskva označila kao teroristički napad
Šta je poznato o pucnjavi u kampu za obuku koju je Moskva označila kao teroristički napad - Copyright Russian Defense Ministry Press Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 11 osoba poginulo kada su na poligonu u Belgorodskoj oblasti dvojica, kako se navodi, terorista, otvorila vatru malokalibarskim oružjem, a potom su i sami ubijeni.

Saopštenje Ministarstva jedino je zvanično o napadu što je dosad poznato. 

Ipak, Telegram kanali navode i detalje koji nisu potvrđeni. Prema tvrdnjama telegram kanala Maš, u pucnjavi su ubijeni mobilisani iz regiona Brjanska.

Nexta, pozivajući se na ruske Telegram kanale navodi i da su prema nekim izvorima napad izvršila dvojica Tadžikistanaca koji su upotrebili mitraljeze i otvorili vatru na mobilisane i da je sukob verski motivisan. Za ove tvrdnje nema zvaničnih potvrda.

Meduza prenosi da je do pucnjave došlo u 10 ujutro, a da se MInistarstvo oglasilo tek uveče.

Prema zvaničnom saopštenju na poligonu je izveden teroristički napad i tom prilikom 11 ljudi je poginulo, a 15 ranjeno. Kako se navodi, dvojica terorista koja su izveli napad su likvidirana, a reč je o državljanima jedne od zemlje iz Zajednice Nezavisnih Država. 

Ruski odbrambeni resor navodi i da je teroristički napad izveden tokom izvođenja vatrene obuke, a teroristi su pucali na jedinice iz malokalibarskog oružja.

Komentari (0)

Evropa