Evropa

Moskva: U restorane samo sa QR kodom

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2021

-

07:48

Moskva: U restorane samo sa QR kodom
Moskva: U restorane samo sa QR kodom - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Moskvi će od danas u restorane i kafiće moći da idu samo građani koji su primili vakcinu protiv koronavirusa, oni koji su preležali kovid 19 u poslednjih šest meseci i oni koji imaju negativan PCR test ne stariji od tri dana, predviđeno je uredbom gradonačelnika Sergeja Sobjanjina.

Građani će to da su vakcinisani, da su preležali kovid 19 ili imaju negativan test, dokazivati QR kodom prilikom ulaska u restoran, a potvrde na papiru neće važiti, prenosi Tas s.

Kada je reč o vakcinisanima, QR kod će dobijati samo građani koji su potpuno vakcinisani, odnosno primili obe doze vakcine kada je reč o dvokomponentnim vakcinama ili jednu dozu vakcine koja je jednokomponentna.

Poštujući ova pravila, ugostiteljski objekti u glavnom gradu Rusije moći će da rade 24 sata, razmak između stolova moći će da bide manji od jednog i po metra, a gosti neće morati da nose maske i rukavice, objasnio je zamenik gradonačelnika zadužen za trgovinu i usluge Aleksej Nemerjuk.

Zaposleni u ugostiteljskim objektima i dalje će nositi rukavice i maske.

Nemerjuk je dodao da ugostiteljski objekti koji ne mogu da obezbede očitavanje QR koda od danas mogu da pružaju samo usluge za poneti i dostavu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa