Evropa

Stoltenberg: Pobeda Rusije bi bila loša za Evropu i Ameriku

Komentari

Autor: Tanjug

28/10/2022

-

09:35

Stoltenberg: Pobeda Rusije bi bila loša za Evropu i Ameriku
Jens Stoltenberg - Copyright Tanjug/AP/Olivier Matthys

veličina teksta

Aa Aa

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio da bi pobeda Rusije u ratu protiv Ukrajine bila loša za sve u Evropi i Severnoj Americi jer bi poslala poruku autoritativnim liderima da se upotrebom sile mogu postići svi ciljevi.

Komentarišući situaciju u Ukrajini, Stoltenberg je za Politiko istakao da "uspesi Kijeva na bojnom polju ne bi bili mogući bez podrške NATO".

On je uveren da će Vašington nastaviti da šalje vojnu i novčanu pomoć Kijevu, jer bi, kako kaže, Putinova pobeda u Ukrajini bila i ujedno katastrofa za Ukrajince.

Pentagon planira da Ukrajini pošalje novi paket oružja i druge pomoći vredan 275 miliona dolara, rekli su neimenovani američki zvaničnici, preneo je AP.

Vašington je Ukrajini od početka rata sa Rusijom 24. februara isporučio skoro 18 milijardi dolara pomoći u oružju i drugoj opremi.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Megido

28.10.2022 19:16

Megido Jedva čekam svet koji je obećao Bog, a on ne može da laže. U tom svetu neće biti nasilja, Zemlja će biti pretvorena u raj, a bilo kakva manifestacija zla biće sasečena u korenu i takvim osobama neće biti dozvoljeno da i dalje žive i remete harmoniju ostatka čovečanstva.

Evropa