Evropa

Tragedija na Kritu: Turistkinja iz Slovenije poginula kada se na hotel obrušila stena, sin izvučen živ iz ruševina

Komentari

Autor: Cretapost.gr, Protothema.gr

30/10/2022

-

11:25

Tragedija na Kritu: Turistkinja iz Slovenije poginula kada se na hotel obrušila stena, sin izvučen živ iz ruševina
Tragedija na Kritu: Turistkinja iz Slovenije poginula kada se na hotel obrušila stena, sin izvučen živ iz ruševina - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Četrdesetpetogodišnja žena iz Slovenije poginula je u mestu Agija Fotja na Kritu kada se velika stena obrušila sa planine i sravnila sa zemljom sobu u kojoj je boravila sa suprugom i desetogodišnjim sinom.

Prema informacijama portala Cretapost.gr, tragedija se dogodila oko ponoći kada se ogromna stena odlomila od planine i pala na dve sobe u sklopu porodičnog hotela "Markos studios" koji se nalazi tik ispod.

Nesrećna žena i njen sin ostali su zarobljeni ispod ruševina, dok je otac ostao nepovređen. On je uspeo da se oslobodi i odmah pozvao spasilačke službe.

profimedia

 

Pukim čudom desetogodišnjak je izbegao smrt, a prema rečima vatrogasaca koji su govorili za protothema.gr, dete je bilo zarobljeno između gvožđa i šipki. Napominju da je dečak pokazao izuzetnu hrabrost, a iz ruševina je izašao sa lakšim telesnim povredama nakon čega je upućen u bolnicu u Jerapetri.

Unsplash

Hotel u kom se nalazila porodica iz Slovenije

Prema pisanju portala neakriti.gr, stanovnici ove oblasti zabrinuti su da je celo naselje u riziku i podsećaju na slučaj iz 2010. godine kada se stena odvojila od brda Pirgos i pala sa zapadne strane zaliva, te udarila u kuću.

U međuvremenu, vatrogasci navode da je moguće da je zemlja dosta omeškala nakon obilnih padavina koje su izazvale poplave 15. oktobra, usled čega se ona sada i odlomila i povukla sa sobom sve stene koje su se našle na putu. Procenjuje se da je ona bila teška na desetine tona.

Nažalost, krov hotela je popustio pod težinom, što je rezultatiralo smrću 45-godišnje Slovenke koja je u tom trenutku spavala.

Porodica je danas trebalo da se vrati za Sloveniju.

profimedia

 

 

Komentari (0)

Evropa