Evropa

Borelj se na marginama Samita Berlinskog procesa sastao sa Kurtijem: Sporazumi o dijalogu se moraju poštovati

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/11/2022

-

11:15

Borelj se na marginama Samita Berlinskog procesa sastao sa Kurtijem: Sporazumi o dijalogu se moraju poštovati
Borelj se na marginama Samita Berlinskog procesa sastao sa Kurtijem: Sporazumi o dijalogu se moraju poštovati - Copyright Twitter.com/@JosepBorrellF

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj sastao se na marginama Samita Berlinskog procesa sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

"Razgovarali o situaciji na severu Kosova. Remetilačke radnje, kao što je paljenje automobila, su neprihvatljive. Sporazumi o dijalogu se moraju poštovati. Pozovite sve da deluju uzdržano. Takođe smo razgovarali o napretku u normalizaciji", naveo je Borelj na Tviteru.

Kurtijev kabinet saopštio je da su teme sastanka bile pitanje registarskih tablica, energetike i ostale aktuelne teme.

"Što se tiče sprovođenja odluke o nelegalnim registarskim tablicama, Kurti je rekao da je kroz redosled u tri faze i stepena Vlada Kosova pokazala odlučnost za vladavinu prava i posvećenost održavanju mira i bezbednosti u zemlji. U međuvremenu, pozvao je da svi osude oštećenje i paljenje automobila RKS registarskih oznaka na severu", navodi se u saopštenju.

Govoreći o pitanju energetike, Kurti je istakao značaj pune i brze implementacije mape puta za energetiku.

"Republika Kosovo i podređene institucije su pokazale visoku odgovornost ispunjavanjem naših obaveza u rekordnom roku“ , navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa