Evropa

Protest u Mađarskoj protiv izveštavanja MTVA: Demonstranti traže smenu direktora medijske javne kompanije

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2022

-

22:16

Protest u Mađarskoj protiv izveštavanja MTVA: Demonstranti traže smenu direktora medijske javne kompanije
Protest u Mađarskoj protiv izveštavanja MTVA: Demonstranti traže smenu direktora medijske javne kompanije - Copyright Tanjug/AP/Szilard Koszticsak/MTI

veličina teksta

Aa Aa

Oko 1.500 demonstranata okupilo se danas u sedištu mađarske javne medijske kompanije MTVA u znak protesta zbog, kako navode, pristrasnog izveštavanja koje favorizuje vladu.

Demonstranti traže smenu direktora MTVA, od koje zahtevaju da izveštava o nedavnom talasu protesta i štrajkova mađarskih nastavnika i učenika, preneo je AP.

Tanjug/AP/Szilard Koszticsak/MTI

 

Proteste kojima se zahtevaju bolje plate i uslovi rada prosvetnih radnika državni mediji su uglavnom ignorisali uprkos tome što su neki privukli desetine hiljada ljudi, navela je agencija.

Na današnjii protest nazvan "Blokada fabrike laži", pozvao je nezavisni opozicioni poslanik Akos Hadhazi, bivši član vladajuće partije Fides koji je poznat kao borac protiv korupcije, naveo je AP.

Tanjug/AP/Szilard Koszticsak/MTI

 

Govoreći na protestu, Hadhazi je rekao da je mađarska vlada stvorila "propagandnu mašinu" koja je odbijala da obezbedi vreme za emitovanje glasova opozicije dok je otvoreno zagovarala politiku vladajuće stranke.

Mađarska vlada, pod vođstvom premijera Viktora Orbana od 2010. godine često je optuživana za narušavanje slobode medija, navela je američka agencija

Komentari (0)

Evropa