Evropa

Makron na društvenim mrežama pitao građane šta bi Francuska mogla da uradi po pitanju klimatskih promena

Komentari

Autor: Tanjug

06/11/2022

-

11:01

Makron na društvenim mrežama pitao građane šta bi Francuska mogla da uradi po pitanju klimatskih promena
Makron na društvenim mrežama pitao građane šta bi Francuska mogla da uradi po pitanju klimatskih promena - Copyright Tanjug/AP/Alessandra Tarantino

veličina teksta

Aa Aa

Francuski predsednik Emanuel Makron objavio je selfi video na društvenim mrežama u kome je zamolio građane da mu postave pitanja o tome šta bi Francuska mogla da uradi po pitanju klimatskih promena i biodiverziteta.

Među hiljadama postavljenih pitanja, od kojih su neka izražavala sumnju u iskrene namere francuskog predsednika, dominirala su ona o upotrebi fosilnih goriva, zagađenju mora i korišćenju nuklearne energije, prenosi AP.

Makron, koji će danas učestvovati na otvaranju samita UN o klimi COP27 u Egiptu, obećao je da će sledeće nedelje odgovarati na pitanja.

U objavljenom snimku Makron je pročitao pismo koje je stiglo na adresu predsedničke kancelarije, a u kojem je postavljeno pitanje "zašto ne proglasite vanredno stanje zbog životne sredine".

Navodi da ga je upravo to pismo "podstaklo da zamoli građane da mu pomognu ekološkim izazovom, izazovom naše generacije".

Na početku svog predsedničkog mandata, Makron je obećao da će rešavanje klimatskih problema učiniti glavnim prioritetom, ali je naišao na kritike jer nije uveo dovoljno opipljivih promena.

Očekuje se da će na pregovorima COP27 u Egiptu u ponedeljak, Makron razgovarati o finansiranju vezanom za klimatske promene, zaštiti šuma, Velikom zelenom zidu u Africi i drugim merama borbe protiv klimatskih promena.

Komentari (0)

Evropa