Evropa

Nemački milijarder zvanično proglašen mrtvim, nestao u Alpima pre tri godine

Komentari

Autor: Euronews

17/05/2021

-

09:46

Nemački milijarder zvanično proglašen mrtvim, nestao u Alpima pre tri godine
Nemački milijarder zvanično proglašen mrtvim, nestao u Alpima pre tri godine - Copyright EPA/HENNING KAISER

veličina teksta

Aa Aa

Nemački sud u petak je zvanično proglasio milijardera Karl-Erivana Hauba mrtvim, više od tri godine nakon što je čelnik maloprodajnog lanca "Tengelman" nestao u švajcarskim Alpima.

Haub, koji je imao 58 godina, trenirao je za skijašku planinarsku trku kada je nestao ispod čuvenog švajcarskog vrha Materhorn, na južnoj granici sa Italijom.

Poslednji put je viđen 7. aprila 2018. godine, dok je koristio žičaru. Policiji je nestanak prijavljen sledećeg dana, jer se Haub nije pojavio u svom hotelu u švajcarskom odmaralištu Zermat.

Porodica je izgubila nadu da će ga naći živog posle nedelju dana, a potraga za njim zvanično je prekinuta u oktobru 2018. godine.

U poslednjih nekoliko meseci pojavili su se izveštaji u medijima, koji su ponovo pokrenuli priču o Haubovom nestanku. Sud u Kelnu, gde je živeo, ipak ne smatra da su ovi dokazi dovoljni.

"Argumenti koji idu u prilog suprotnoj tvrdnji zasnivaju se na mogućnostima, pretpostavkama i dokumentima koji se ne mogu proveriti. Nisu dovoljni da bi se otklonile sumnje u vezi sa nestalom osobom", stoji u sudskom saopštenju.

Haub je, tako, i formalno proglašen mrtvim. Vreme smrti je ponoć, 7. aprila 2018. godine.

Komentari (0)

Evropa