Evropa

Lokalizovan požar u centru Moskve, poginulo šest osoba

Komentari

Autor: RIA novosti, TASS

20/11/2022

-

14:32

Lokalizovan požar u centru Moskve, poginulo šest osoba
Lokalizovan požar u centru Moskve, poginulo šest osoba - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Šest osoba poginulo je danas u požaru u skladištu u centru Moskve, saopšteno je iz hitnih službi. "Vatrogasci su pronašli dva tela", rečeno je za agenciju TASS.

Kako je ranije saopštio portparol lokalne službe za vanredne situacije, požar koji je oko 15 časova izbio u magacinu cveća na Komsomolskom trgu u centru Moskve je lokalizovan.

Iz objekta je evakuisano sedam osoba. "Požar je lokalizovan na površini od 2.500 kvadratnih metara", rekao je portparol, prenosi TASS.

profimedia

 

"U gašenju požara učestvovalo su 42 vozila i 121 vatrogasac, kao i vatrogasni voz", navodi se u saopštenju ministarstva za vanredne situacije i ističe da u vazduhu nisu pronađene opasne materije.

profimedia

 

Prema podacima ruskog Ministarstva za vanredne situacije, požar je lokalizovan u 18.20 po moskovskom vremenu.

Prema dostupnim informacijama u zgradi na adresi na kojoj je izbio požar nalazi se prodavnica nameštaja i rasvete, kao i cvećara. 

profimedia

 

Snimci jakog dima na Komsomolskom trgu u Moskvi šire se mrežama, a takođe se navodi da je veliki broj vatrogasnih ekipa na licu mesta.Kako navode Ruske železnice, nema opasnosti za putnike i saobraćaj vozova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa