Fokus

Požar u Dubaiju: Gorela zgrada od 35 spratova blizu Burdž Kalife (VIDEO)

Komentari

Autor: AP

07/11/2022

-

07:16

Požar u Dubaiju: Gorela zgrada od 35 spratova blizu Burdž Kalife (VIDEO)
Požar u Dubaiju: Gorela zgrada od 35 spratova blizu Burdž Kalife (VIDEO) - Copyright Tanjug AP/Jon Gambrell

veličina teksta

Aa Aa

Požar je izbio u ponedeljak rano ujutro u višespratnici od 35 spratova u Dubaiju u blizini Burdž Kalife, najviše zgrade na svetu, javlja AP.

Na snimcima na društvenim mrežama se vidi kako se plamen širi po celoj zgradi od 35 spratova.

Plamen je kako javljaju lokalni mediji do zore ugašen, ali je veliki deo fasade izgoreo.

Zgrada je deo kompleksa i nalazi se u blizini Burdž Kalife.

Nije odmah bilo jasno da li je bilo povređenih u požaru u stambenoj zgradi, koji je ugašen do trenutka kada je novinar Asošiejted presa stigao na lice mesta.

Očevidac Bindu Rai je kazao da je požar izbio oko 2.20 noćas. "Moja majka se probudila kada je vatra izbila jer joj je cela soba bila osvetljena", rekla je ona za lokalne medije.

"Moja zgrada gleda na Bulevar 8 i prema onome što nam se činilo, obloga na levoj strani zgrade je gorela od vrha do dna. Vatra se proširila u dva stana koja su bila negde na pola puta. Za ostatak zgrade, ona je bila ograničena na spoljašnjost."

Ona je rekla da su komadi krhotina u jednoj fazi padali na zemlju. "Stanje je stavljeno pod kontrolu do 3.45 i mogli smo da vidimo vatrogasce i ekipe hitne pomoći na licu mesta", rekla je ona.

"Prijatelj, koji živi u blizini džamije koja se nalazi preko puta Bulevara, rekao mi je da je cela oblast ograđena i da su ljudi odvedeni u Rove i druga mesta".

Niz požara u visokim zgradama u Dubaiju prepunom nebodera poslednjih godina oživela su pitanja o bezbednosti materijala koji se koriste u zemlji za gradnju.

U novogodišnjoj noći 2015, požar je izbio i u jednom od najelegantnijih hotela i rezidencija u Dubaiju u blizini Burdž Kalife, podseća AP.

Komentari (0)

Svet