Evropa

Štrajkovi na aerodromima i lukama širom Velike Britanije najavljeni za Božić

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2022

-

20:31

Štrajkovi na aerodromima i lukama širom Velike Britanije najavljeni za Božić
Štrajkovi na aerodromima i lukama širom Velike Britanije najavljeni za Božić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Velike luke i aerodromi u Velikoj Britaniji će biti poremećeni štrajkovima tokom Božićnih praznika, najavljeno je iz PCS, sindikata radnika zaposlenih u britanskoj državnoj službi.

Očekuje se da će članovi sindikata PCS zaposleni u upravi granične policije Velike Britanije pokrenuti štrajk zbog nezadovoljstva platama, uslovima rada i penzijama, a rad saobraćajne policije i administracije pri ministarstvu poljoprivrede takođe bi mogao biti obustavljen preneo je BBC.

Sindikalna akcija, u kojoj se predviđa učešće više hiljada radnika, početi sredinom decembra i trajaće mesec dana, a neki radnici će odsustvovati s posla čitav mesec.

Generalni sekretar sindikata PCS, Mark Servotka, upozorio je da će štrajk uticati na kontrolu pasoša na aerodromima i lukama, jer će u njemu učestvovati pripadnici službi zaduženih za pasošku kontrolu I nadzor ilegalne imigracije.

"Članovi PCS su ljuti. Oni su pomogli da se ova zemlja održi tokom pandemije, a zauzvrat ova vlada se prema njima ponela užasno", rekao je Servotka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa