Evropa

Komičari navodno zvali Dudu posle pada rakete u Poljskoj, on rekao da "ne želi rat sa Rusijom"

Komentari

Autor: Tanjug

22/11/2022

-

17:42

Komičari navodno zvali Dudu posle  pada rakete u Poljskoj, on rekao da "ne želi rat sa Rusijom"
Andžej Duda - Copyright Tanjug/AP/Efrem Lukatsky

veličina teksta

Aa Aa

Poljski predsednik Andžej Duda rekao je, kada je nedavno raketa pala na istok Poljske i usmrtila dve osobe, da ne bi želeo da taj incident dovede do rata sa Rusijom, prema izveštaju ruske agencije Tas.

Kako je navedeno, poljski predsednik je to izjavio u razgovoru sa ruskim komičarima Vladimirom Kuznjecovim (Vovan) i Aleksejem Stoljarovim (Leksus), koji su ga tada pozvali i lažno se predstavili kao francuski predsednik Emanuel Makron.

U snimku, koji je danas objavljen na društvenim mrežama komičara, navodni Makron pita osobu sa druge strane veze koja je navodno Duda da li dovodi u vezu incident sa stalnim zahtevima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog za nove isporuke oružja.

Na to je, kako se prenosi, predsednik Poljske odgovorio: "Verujte mi, izuzetno sam oprezan. Ne krivi Ruse. Emanuele, da li misliš da mi treba rat sa Rusijom? Ne. Veruj mi, ne želim to".

Vovan i Leksus su ruski komičari Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov, poznati po svojim šalama u kojima telefonski pozivaju poznate ličnosti. Duo se često šali na račun onih koji su kritični prema ruskoj vladi ili ruskoj spoljnoj politici.

Raketa je 15. novembra pogodila selo Pševodov na istoku Poljske na granici sa Ukrajinom, kada je poginulo dvoje ljudi. Poljski predsednik je tada rekao da je projektil pripadao ukrajinskim PVO snagama i da je reč o nenamerno izazvanoj nesreći.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa