Evropa

U Tirani zajednička sednica skupština Tirane i Prištine, Konjufca: Što smo bliže, lakše ćemo se zaštiti"

Komentari

Autor: Tanjug

27/11/2022

-

12:22

U Tirani zajednička sednica skupština Tirane i Prištine, Konjufca: Što smo bliže, lakše ćemo se zaštiti"
Albanski parlament - Copyright Tanjug/AP/Franc Zhurda

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik skupštine privremenih prištinskih institucija Gljauk Konjufca danas je na zajedničkoj sednici sa skupštinom Albanije povodom 110. godišnjice albanske nezavisnosti izjavio da 28. novembar pripada Albaniji, koliko i Kosovu.

Što su Priština i Tirana bliže lakše će, kako je naveo, zaštititi vitalne interese albanskog naroda, prenela je Ekonomija onlajn.

"28. novembar nosi u našim srcima naše zajedničke snove i veliku ljubav prema naciji i ima svoju simboliku", kazao je Konjufca.

U Tirani se danas održava zajednička sednica skupštine privremenih prištinskih institucija i parlamenta Albanije povodom obeležavanja 110. godišnjice nezavisnosti Albanije.

Na sednici će se obratiti predsednici skupštine tzv. Kosova Gljauk Konjufca, kao i predsednica albanskog parlamenta Ljindita Nikola, a predviđeno je da govore i predsednik Vlade Albanije Edi Rama, i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Kurti: Trebalo bi češće da budemo zajedno

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pozvao je na zajedničkoj sednici skupštine privremenih prištinskih institucija i parlamenta Albanije u Tirani na veću saradnju između Tirane i Prištine.

Kurti je rekao da Priština i Tirana ne treba da se sastaju samo na praznike, već da češće rade zajedno i prihvataju međusobne kritike, preneo je Reporteri.

"Naš prostor, kultura i privreda nisu feudi koji nekome pripadaju. Trebalo bi da budemo češće zajedno, ne samo na proslavama. Moramo da delimo ideje jedni sa drugima i da prihvatamo kritike jedni drugih, da radimo jedni sa drugima", poručio je Kurti.

Kurti je naveo da su se njihovi preci borili za dom svih Albanaca, otvoren za prijatelje koji doprinose miru.

On je kazao se u Prištini raduju svakom uspehu Albanije

Prema njegovim rečima, Albanija je napravila velike korake napred. "Siguran sam da ste pođednako srećni zbog naših uspeha", naglasio je on.

Komentari (0)

Evropa