Evropa

Francuska policija zaustavila oko 50 migranata u pokušaju da pređu Lamanš

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2022

-

16:16

Francuska policija zaustavila oko 50 migranata u pokušaju da pređu Lamanš
Francuska policija zaustavila oko 50 migranata u pokušaju da pređu Lamanš - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuska policija zaustavila je danas oko 50 migranata koji su pokušali da pređu u Britaniju preko kanala Lamanš.

Gradonačelnik grada Sangat u blizini obale, Gi Alemon, rekao je da je jedan broj migranata policija primorala da se vrate, ali da je oko 100 stiglo do otvorenog mora, prenosi Rojters.

Neuobičajeno blago vreme za ovo doba godine uslovilo je povećan broj migranata koji pokušavaju da se morem prebace iz Francuske u Britaniju.

Od početka godine više od 40.000 ljudi prešlo je preko Lamanša, što predstavlja povećanje u odnosu na oko 29.000 prošle godine.

''Mreže za trgovinu ljudima promenile su metode. Sada koriste takozvane taksi čamce i migranti moraju da trče kroz vodu kako bi se na njih ukrcali, za razliku od ranije, kada bi se čamac pun migranata otisnuo sa obale'', izjavio je gradonačelnik Alemon.

Rojters prenosi kako su na plažama nedaleko od Sangata viđeni migranti kako se udaljavaju od obale dok je policija pregledala dva gumena čamca.

Ranije ovog meseca, Francuska i Britanija potpisale su sporazum vredan oko 72 miliona evra kako bi se tokom naredne godine suzbili pokušaji migranata da prelaze more preko Lamanša.

Komentari (0)

Evropa