Evropa

Sumnjivo pismo stiglo i na adresu ambasade SAD u Madridu

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2022

-

15:01

Sumnjivo pismo stiglo i na adresu ambasade SAD u Madridu
Sumnjivo pismo stiglo i na adresu ambasade SAD u Madridu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ambasada SAD u Madridu dobila je pismo slično onima koja su poslata na adrese državnih kancelarija, privatnih kompanija i ukrajinske ambasade, izvestila je danas televizija La Sekta.

Prema prvim indicijama, svih pet pisama-bombi koje su proteklih dana i danas poslate na adrese državnih kancelarija, privatnih kompanija i ukrajinske ambasade u Madridu, poslata su iz Španije, izjavio je prethodno na konferenciji za štampu zamenik španskog ministra unutrašnjih poslova Rafael Peres.

On je novinarima rekao da su eksplozivne naprave kućne izrade poslate u smeđim paketima i da su sadržale zapaljivi prah i žicu da bi se izazvao iznenadan plamen, a ne eksplozije.

Peres je rekao da su paketi upućeni rukovodiocima institucija na čije su adrese poslati.  On je istakao da je jedna od naprava povredila jednog službenika za bezbednost ukrajinske ambasade u Madridu, da su tri detonirale snage bezbednosti u kontrolisanim eksplozijama, dok je jedna sačuvana netaknuta radi istražne svrhe.

Peres je rekao da još nije neophodno da se sazove komitet za bezbednost, koji bi eventualno mogao da donese odluku o povećanju bezbednosti usled povećanog nivoa terorističke pretnje, koji je već na drugom stepenu nakon islamističkih napada širom Evrope. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je, međutim, da je španska policija pojačala mere bezbednosti oko javnih zgrada i da posebno pažljivo proveravaju poštanske pošiljke.

Visoki sud Španije specijalizovan za terorizam otvorio je istragu povodom pošiljaka sa eksplozivnim napravama, rekao je izvor iz pravosuđa za Rojters.

Komentari (0)

Evropa