Evropa

Razbijena kriminalna grupa koju su predvodili Srbi: Uhapšeno sedam osoba i zaplanjeno 115 kilograma kokaina

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/12/2022

-

13:27

Razbijena kriminalna grupa koju su predvodili Srbi: Uhapšeno sedam osoba i zaplanjeno 115 kilograma kokaina
Razbijena kriminalna grupa koju su predvodili Srbi: Uhapšeno sedam osoba i zaplanjeno 115 kilograma kokaina - Copyright Twitter/@Eurojust

veličina teksta

Aa Aa

Mreža švercera droge koju su predvodili Srbi razbijena je u Belgiji, Luksemburgu i Holandiji, saopštila je agencija Evropske unije Evrodžast, navodeći pritom i da se to dogodilo uz podršku Evropola. Uhapšeno je sedam osoba, i zaplenjeno 115 kilograma kokaina.

"Evrodžast je koordinisao nedavnu akciju u kojoj je sedam članova mreže za trgovinu drogom koju predvode Srbi uhapšeno u u Belgiji, Luksemburgu, Holandiji i Srbiji. Tokom akcije zaplenjeno je ukupno 115 kilograma kokaina, a Evropol je pružio analitičku podršku", saopšteno je na sajtu Evrodžasta.

Grupa organizovanog kriminala trgovala je kokainom iz Južne Amerike preko Holandije i Belgije u Nemačku i Ujedinjeno Kraljevstvo, dodaje se. U tu svrhu, članovi grupe su sakrili drogu u betonske ploče, i zamenili ploče legalno nabavljene u Luksemburgu sličnim verzijama sopstvene proizvodnje, u kojima je kokain bio sakriven.

Akcija hapšenja izvedena je 26. novembra, a zaplenjene su 22 betonske ploče, od kojih je svaka sadržala nekoliko paketa kokaina. Skrivanje droge obavljeno je u skladištu u belgijskom gradu Arlonu, gde su uhapšena četvorica osumnjičenih. Još tri osobe uhapšene su istog dana u Srbiji, Luksemburgu i Holandiji.

Komentari (0)

Evropa