Evropa

Vincig: Evropska komisija radi na ukidanju naplate rominga između EU i Zapadnog Balkana

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2022

-

15:27

Vincig: Evropska komisija radi na ukidanju naplate rominga između EU i Zapadnog Balkana
Vincig: Evropska komisija radi na ukidanju naplate rominga između EU i Zapadnog Balkana - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tržište telekomunikacija Evrope je potpuno samo sa državama Zapadnog Balkana, istakla je šefica delegacije Narodne partije Austrije (OeVP) u Evropskom parlamentu Angelika Vincig.

Vincig se založila za napredak u proširenju besplatnog rominga EU na zemlje Zapadnog Balkana na sutrašnjem Samitu u Tirani.

„Potrebno nam je pravo zajedničko digitalno tržište EU sa zemljama istih vrednosti. Veštačkim granicama u tome nema više mesta“, poručila je ona u saopštenju.

Vincig je naglasila da bi proširenje programa „Roam like at home“ bilo važan korak u približavanju građana Evrope i istovremenu jačanju konkurentnosti Unije.

Poslanica, koja je u ime Evropskog parlamenta učestvovala u produženju i poboljšanju besplatnog rominga u EU, ukazala je da Evropska komisija radi na ukidanju naplate rominga između EU i Zapadnog Balkana.

„Potrebno nam je ubrzanje i jasna mapa puta. Predstojeći Samit EU-Zapadni Balkan mora doneti napredak“, rekla je austrijska političarka na čiju inicijativu je više od 80 poslanika Evropskog parlamenta upitilo zajedničko pismo Evropskoj komisiji sa zahtevom proširenje besplatne roming zone na Zapadni Balkan.

Komentari (0)

Evropa