Evropa

Oko 120.000 domaćinstava u Parizu bilo bez struje zbog tehničkog kvara

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2022

-

11:00

Oko 120.000 domaćinstava u Parizu bilo bez struje zbog tehničkog kvara
Oko 120.000 domaćinstava u Parizu bilo bez struje zbog tehničkog kvara - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Oko 120.000 domaćinstava u Parizu ostalo je bez struje zbog kvara na električnom transformatoru koji pripada elektrodistributeru Enedis, saopšteno je iz Resora za transport električne energije (RTE).

"Struja je nestala u trećem, četvrtom i petom arondismanu Pariza, sinoć oko 22.15. Kvar je otklonjen oko 23:00 i distribucija električnom energijom je normalno nastavljena", napisala je služba za odnose sa javnošću RTE u objavi na društvenoj mreži Tviter, prenosi Rojters.

Portparolka kompanije Enedis rekla je za Rojters da je kvar transformatora izazvao prekid u transportu električne energije.

Dodala je da greška nije povezana sa najavljenom "kriznom vežbom rasterećenja električne energije" koju će Enedis i RTE izvesti danas kako bi se pripremili za moguće kontrolisane prekide snabdevanja struje usled nestašica na tržištu.

Francuski resorni ministri ranije su upozorili na moguća isključenja struje, ukoliko na tržištu dođe do nestašice električne energije, za koja su rekli da neće trajati duže od dva sata i da će biti unapred najavljena.

Komentari (0)

Evropa