Evropa

Izgoreo tržni centar u Moskvi: Poginula jedna osoba, službe sumnjaju da je u pitanju sabotaža (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews

09/12/2022

-

11:29

Izgoreo tržni centar u Moskvi: Poginula jedna osoba, službe sumnjaju da je u pitanju sabotaža (VIDEO)
Izgoreo tržni centar u Moskvi: Poginula jedna osoba, službe sumnjaju da je u pitanju sabotaža (VIDEO) - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Požar u tržnom centru Mega Himki, u kome je poginula jedna osoba i koji se proširio na 18.000 kvadratnih metara u Moskovskoj oblasti, za sada se dogodio pod nerazjašnjenim okolnostima.

Agencija TASS navodi da su se nakon izbijanja požara čule detonacije, a da su ekplozije najverovatnije prouzrokovale zapaljene limenke boje i lakova. Tačan razlog požara biće utvrđen istragom koja će biti sprovedena nakon gašenja požara.

"Vatrogasci se bore sa požarom površine 7.000 m2 u Moskovskoj oblasti", saopštilo je na Telegramu rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

"Zbog urušavanja krova, vatra se odmah proširila na veliku površinu", navelo je ministarstvo na Instagramu, navodeći poteškoće vatrogasaca koji rade na licu mesta.

Ruske službe za vanredne situacije sumnjaju da je iza velikog požara "kriminalni" čin, javile su ubrzo nakon toga ruske novinske agencije, pozivajući se na izvore u okviru službi za vanredne situacije.

"Predviđena su namerna dela, poput paljenja", preneo je Interfaks. Agencija Sputnjik je precizirala da je krivično delo "jedno od glavnih objašnjenja" koje se razmatra govoreći o uzroku ovog požara.

Državne agencije su tada kao mogući uzrok požara navele kršenje bezbednosnih standarda.

Komentari (0)

Evropa