Evropa

Putin: Biće zadovoljene sve potrebe ruske vojske za operaciju u Ukrajini

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2022

-

14:39

Putin: Biće zadovoljene sve potrebe ruske vojske za operaciju u Ukrajini
Putin: Biće zadovoljene sve potrebe ruske vojske za operaciju u Ukrajini - Copyright Tanjug/AP/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Na isteku 10. meseca ruske "specijalne vojne operacije" u Ukrajini, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin obećao je danas da će biti zadovoljene sve potrebe ruskih oružanih snaga.

Obrativši se ruskom vojnom vrhu na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane u Moskvi, Putin je rekao da nema finansijskih ograničenja za snabdevanja ruske vojske opremom, prenosi Rojters.

Predsednik Rusije je rekao da NATO koristi sve resurse protiv Rusije i podstakao okupljene vojne starešine da se oslone na iskustvo koje su stekli u borbama u Siriji i tokom "specijalne vojne operacije" u Ukrajini.

Pozdravljajući ruske vojnike i komandni kadar kao heroje, Putin je rekao da bi Rusija trebalo da obrati posebnu pažnju na značaj dronova u sukobu.

"Ruska interkontinentalna balistička raketa Sarmat - nazvana i Satana II, sposobna i za izvođenje nuklearnih udara protiv Sjedinjenih Američkih Država, biće spremna za raspoređivanje u bliskoj budućnosti", poručio je Putin.

Ruski lider je potvrdio da će fregata "Admiral Gorškov" naoružana hipersoničnim projektilima Cirkon, krenuti u borbene patrole početkom januara 2023. godine.

"Početkom januara sledeće godine fregata 'Admiral Gorškov' sa vrhunskim pomorskim hipersoničnim raketnim sistemima Cirkon, koji, da ponovim, nemaju premca u svetu, krenuće u borbene patrole", rekao je Putin, prenosi TASS.

Komentari (0)

Evropa