Evropa

Oglasio se Rogozin nakon ranjavanja: Neko otkrio informacije o sastanku, hotel pet put granatiran

Komentari

Autor: Euroneews Srbija, Tanjug

22/12/2022

-

10:06

Oglasio se Rogozin nakon ranjavanja: Neko otkrio informacije o sastanku, hotel pet put granatiran
Dmitrij Rogozin - Copyright Tanjug/AP/Dmitri Lovetsky

veličina teksta

Aa Aa

Nakon vesti da je bivši direktor Roskosmosa ranjen tokom ukrajinskog granatiranja hotela u Donejcku, oglasio se i sam Dmitrij Rogozin koji je naveo da su ukrajinske snage pet puta granatirale hotel gde je on bio na sastanku sa premijerom samoproglašene DNR Vitalijem Hocenkom.

Rogozin je rekao da je neko otkrio informaciju o sastanku i da je bombardovanje bilo precizno. Dodao je da je zadobio ranu od gelera, prenosi TASS.

Dve osobe su poginule u granatiranju, rekao je vršilac dužnosi šefa DNR Denis Pušilin za kanal Solovjev uživo.

Ruski poslanik Aleksej Žuravljov, koji je takođe prisustvovao sastanku, kaže da nije isključeno da je glavna meta bio premijer DNR, prenosi TASS.

Prethodno je Rogozinov pomoćnik za RIA Novosti rekao da je napad izveden prezicno navođenom municijom, verovatno iz samohodnog artiljerijskog sistema Cezar, kalibra 155 milimetara.

U međuvremenu su se na ruskim državnim medijima pojavile nove informacije o napadu. Ruski televizijski kanal Zvezda, koji radi pod ruskim Ministarstvom obrane, navodi da su ranjeni bili u restoranu hotelskog kompleksa koaj je prilično daleko od linije sukoba. Dopisnik te televizije sa lica mesta navodi da je Rogozin tu proslavljao rođendan.  

Kaže da je zgrada oštećena i da se detalji granatiranja još utvrđuju.  

Komentari (1)

Ramamti Ezer

22.12.2022 11:32

Lepo reče Isus da svako ko se lati mača od mača će stradati. Jezik ovog Putinovog mrtvog psa rata je bio gori od mača i pretio je svakom ko nije pristao da savije kičmu pred ruskim svetom. Inače izraz mrtvi pas je biblijska metafora za duhovno mrtvu osobu nesposobnu za dobro ili zlo. Ovaj put se izvukao, ali da li će se opametiti i prekovati svoj mač zla u plug? (Isa. 2:4)? Sumnjam, ali ko zna...

Evropa