Evropa

Objavljeni novi detalji o nesreći u Grčkoj: Sumnja se da je šef stanice preusmerio voz, nađena crna kutija

Komentari

Autor: Tanjug

04/03/2023

-

20:12

Objavljeni novi detalji o nesreći u Grčkoj: Sumnja se da je šef stanice preusmerio voz, nađena crna kutija
Objavljeni novi detalji o nesreći u Grčkoj: Sumnja se da je šef stanice preusmerio voz, nađena crna kutija - Copyright Tanjug/AP Photo/Giannis Papanikos

veličina teksta

Aa Aa

Šef železničke stanice u Larisi je nekoliko sati pre nedavnog sudara dva voza u Grčkoj, u kojoj je poginulo 57 ljudi, preusmerio prigradski voz u Larisi na pogrešan kolosek, objavila je televizijska stanica "SKAI".

Prema istim informacijama, mašinovođa prigradskog voza je shvatio to i ukazao na grešku.

Kako je prenela televizija, na mestu sudara je pronađena je i crna kutija jednog od dva voza, a za sada nije precizirano kojem vozu pripada, preneo je Katimerini.

Prema objavi televizije Alfa, mašinovođa je pitao šefa stanice "da li je sve u redu", ali šef stanice Larise nije dao odgovor.

Šef stanice suočava se sa teškim optužbama za narušavanje bezbednosti u saobraćaju, a za to delo mu je zaprećena kazna od deset godina zatvora do doživotne robije.

On se suočava i sa optužbama za višestruko ubistvo iz nehata, ali i optužbama za nanošenje telesnih povreda.

Prema optužnici koja je podignuta protiv njega, propusti su ozbiljni, ne svode se samo na njegovu grešku što je voz uputio u pogrešnom smeru, već se navodi i da je mogao da vidi voz koji je pogrešno skrenuo i da ispravi svoju kobnu odluku.

Podsetimo, u stravičnoj nesreći u Larisi poginulo je najmanje 57 ljudi, većinom studenata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa