Evropa

Šta se zna o pucnjavi u Hamburgu: Svedoci čuli 12 neprekidnih hitaca, veruje se da je među mrtvima i napadač

Komentari

Autor: Tanjug, Reuters

10/03/2023

-

07:31

Šta se zna o pucnjavi u Hamburgu: Svedoci čuli 12 neprekidnih hitaca, veruje se da je među mrtvima i napadač
Šta se zna o pucnjavi u Hamburgu: Svedoci čuli 12 neprekidnih hitaca, veruje se da je među mrtvima i napadač - Copyright Tanjug/Jonas Walzberg/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Naoružani napadač za koji se veruje da je delovao sam ubio je osmoro ljudi u četvrtak u crkvi Jehovinih svedoka u nemačkom gradu Hamburgu, saopštila je policija, a istraga se sada fokusira na motiv njegovog napada. Kako se dodaje, policija veruje da je među mrtvima i napadač.

Rojters prenosi pisanje nemačkog Špigela da je napadač u Hamburgu bio bivši član Jehovinih svedoka, alist Bild piše i da je još osmoro ranjeno u pucnjavi u Dvorani Kraljevstva Jehovinih svedoka u ovom gradu na severu zemlje, gde se nalazi i najveća nemačka luka.

"Prema trenutnom stanju stvari, pretpostavljamo da postoji jedan počinilac. Policijska aktivnost u okruženju se polako obustavlja. Istraga o motivima zločina se nastavlja", navodi se u poruci policije na Tviteru.

Ranije je nemačka novinska agencija DPA, pozivajući se na izveštača sa lica mesta, saopštila da su stanovnici severnog gradskog okruga Alsterdorf dobili upozorenja na svoje mobilne telefone o "situaciji opasnoj po život" i da su ulice zatvorene.

Televizijski snimci pokazuju kako desetine policijskih automobila, kao i vatrogasna vozila blokiraju ulice, a vidi se i kako neke ljude umotane u ćebad, radnici hitne pomoći uvode u autobus.

"Čuli smo pucnje. Bilo je 12 neprekidnih hitaca. Onda smo videli kako su ljude odvozili u crnim vrećama", rekao je novinarima jedan neidentifikovani svedok. 

Policija je saopštila da je primila poziv ubrzo posle 21 sat po lokalnom vremenu, i da su policajci, kada su stigli na lice mesta, zatekli određeni broj teško povređenih i ubijenih.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa