Evropa

Požar u fabrici u Italiji: Gori pogon u kojem se prerađuju hemijski rastvarači, građanima rečeno da ne izlaze iz kuća

Komentari

Autor: Ansa / Tanjug

29/03/2023

-

11:23

Požar u fabrici u Italiji: Gori pogon u kojem se prerađuju hemijski rastvarači, građanima rečeno da ne izlaze iz kuća
Požar u fabrici u Italiji: Gori pogon u kojem se prerađuju hemijski rastvarači, građanima rečeno da ne izlaze iz kuća - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U hemijskoj kompaniji "Kemi" u Novari na severu Italije, danas je izbio požar, a gradonačelnik je upozorio građane da ne otvaraju prozore i ne izlaze iz kuća bez preke potrebe. Fabrika, koja se bavi preradom hemijskih rastvarača, nalazi se u industrijskoj zoni San Pjetro Mozeco, a veliki crni oblak se kreće u pravcu Lombardije, prenosi Ansa.

Prema rečima očevidaca, čule su se i eksplozije, a cela industrijska oblast je evakuisana. Za sada nema podataka da li ima mrtvih ili povređenih osoba.

"Požar koji je jutros izbio u kompaniji u San Pjetro Mozecu još traje, pod kontrolom je vatrogasaca, ali stub dima bi mogao da stvori rizik od ekološke i zdravstvene katastrofe. Preporučuje se građanima da prozore drže zatvorenim i ako nije neophodno da ostanu kod kuće. Preporuka je i da deca ostanu u učionici sa zatvorenim prozorima", rekao je gradonačelnik.

profimedia

 

Na terenu se nalaze i ekipe Regionalne agencije za zaštitu životne sredine ARPA, karabinjeri i šest vatrogasnih timova, kao i ekipe Hitne pomoći. 

Prema pisanju "Stampe", plamen je visok pedesetak metara, a oblak je vidljiv i nekoliko kilometara dalje.  Uzrok požara je za sada nepoznat.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa