Evropa

Odloženo izmeštanje "četvrti crvenih fenjera" u Amsterdamu

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2023

-

11:12

Odloženo izmeštanje "četvrti crvenih fenjera" u Amsterdamu
Odloženo izmeštanje "četvrti crvenih fenjera" u Amsterdamu - Copyright EPA/KOEN VAN WEEL

veličina teksta

Aa Aa

Administrativni proces za izmeštanje erotskog centra u Amsterdamu biće odložen za oko pet nedelja, jer lokalni političari moraju da reše brojna pitanja i zabrinutosti lokalnog stanovništva, rekla je gradonačelnica Femke Halsema.

Ona je za AT5 rekla da su o tom pitanju su vođene mnoge debate, a zbog te odluke protestovali su stanovnici opština u koje je planirano izmeštanje centra, ali i seksualnih radnica, prenosi "NL tajms".

Amsterdam razmišlja da erotski centar, odnosno ulicu "crvenih fenjera" izmesti na jednu od tri lokacije - dve u blizini RAI u opštini Zuidu i drugu na pristaništu NDSM u Nordu.

U oba naselja vladaju nemiri otkako je grad objavio lokacije. Halsema se nada da će joj građani dati priliku da pravilno objasni tehničke odgovore. 

"Mi kao lokalna vlast moramo da pronađemo rešenje za veoma komplikovan društveni problem. Gradska vlast mora da odmeri interese pojedinih okruga u odnosu na opšti interes celog grada. Takođe postoji rizik da će erotski centar na kraju završiti u industrijskoj zoni, gde seksualne radnice neće biti bezbedne, ili u delu grada gde stanovnici ne mogu da se organizuju, jer su ranjivi", rekla je ona.

Komentari (0)

Evropa