Evropa

U Malagi uhapšeno četvoro osumnjičenih članova hrvatsko-srpsko-italijanske bande

Komentari

Autor: Tanjug

23/04/2023

-

12:41

U Malagi uhapšeno četvoro osumnjičenih članova hrvatsko-srpsko-italijanske bande
U Malagi uhapšeno četvoro osumnjičenih članova hrvatsko-srpsko-italijanske bande - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U južnom španskom gradu Malagi uhapšeno je četvoro ljudi pod sumnjom da su opljačkali ili pokušali da opljačkaju 15 stanova i da pripadaju putujućujoj hrvatsko-srpsko-italijanskoj bandi, saopštila je španska policija.

Tokom uskršnjih praznika, kada mnogi odlaze iz svojih stanova, u Malagi je zabeležena serija pokušaja pljački pri čemu su provalnici obijali brave, prenela je Hina.

Policija je za to osumnjičila dve žene i dva muškarca smeštene u jednom hostelu. Žene su obijale brave i ulazile u stanove, a muškarci pazili da neko pritom ne naiđe, navela je policija.

Te četiri neimenovane osobe policija je uhapsila u hostelu i kod njih pronašla alat za obijanje brava, nakit, novac u gotovini i parfeme za koje veruje da su ukradeni. Osumnjičene osobe izvedene su pred istražnog sudiju.

Španija je već godinama na udaru bandi, koje tamošnja policija često naziva "porodičnim klanovima", a čiji pripadnici imaju hrvatske, srpske i italijanske dokumente.

"Stalno se premeštaju iz jednog dela zemlje na drugi i nigde ne borave dugo, što otežava njihovo pronalaženje i privođenje. U tom kratkom vremenu dok su u nekom gradu nastoje da odnesu što veći plen", saopštila je policija.

Šef bande zatim plen prebacuje u zemlje iz kojih dolaze, odnosno odakle su poreklom, dodala je španska policija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa