Evropa

Predstavnik prevoznika o nesreći u Mađarskoj: Nije bilo teže povređenih, dve žene i vozač ostali na posmatranju

Komentari

Autor: https://halasmedia.hu/

30/04/2023

-

09:26

Predstavnik prevoznika o nesreći u Mađarskoj: Nije bilo teže povređenih, dve žene i vozač ostali na posmatranju
police.hu/Mađarska policija - Copyright police.hu/Mađarska policija

veličina teksta

Aa Aa

Autobus srpskih registarskih oznaka pao je u jarak između Kiškunhalaša i Pirta u subotu rano ujutro. U vozilu je putovalo 55 osoba i dva vozača, dvanaest osoba je vozilom Hitne pomoći prevezeno u bolnicu.

 

 

U tehničkom spasavanju učestvovali su vatrogasci iz Kiškunhalaša i Kiškunmaja, navodi halasmedia.hu. 

Dvanaest osoba prebačeno je u bolnicu u subotu ujutro nakon što je autobus upao u jarak na autoputu 53 u blizini Kiškunhalaša, saopštio je policijski štab okruga Bač-Kiškun, prenosi sajt Police.hu. Ostali putnici su prevezeni do Doma mesne zajednice u Kiškunhalašu, gde su sačekali autobus za pomoć koji je po njih došao iz Srbije.

 

Troje srpskih državljana, koji su bili u autobusu koji se u subotu 29. aprila prevrnuo u Mađarskoj, zadržani su u bolnici "Semmelweis" u mestu Kiškunhalaš i trebalo bi da budu puštena u roku od dva-tri dana, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

U Županijskoj obrazovnoj bolnici županije Bač-Kiškun u mestu Kečkemet pregledano je četvoro putnika, ali niko od njih nije zadržan na lečenje, odnosno u toj bolnici nema smeštenih srpskih državljana koji su bila u autobusu.

Nesreća se dogodila oko 3.30 časova, a turistički autobus je bio na putu za Budimpeštu. Putnike koji nisu povređeni hitna pomoć i policija odvezli su u privremeni smeštaj.

Nenad Ćelić, predstavnik prevoznika Studio 5 Logistic Sombor za Euronews Srbija precizira da je autobus je krenuo iz Beograda i išao je u Budimpeštu i da je među putnicima bilo dvoje dece.

On navodi da nije bilo nikoga sa teškim povredama, da je 15 putnika je pregledano u bolnici u Kišhunhalašu i svi su sanirani, a da su dve žene i jedan vozač su ostali još u bolnici na posmatranju sledeća dva dana.

Autobus je, dodaje, prošao kroz tehnički pregled, registrovan je pre mesec dana i bio je potpuno ispravan.

Kako dodaje, obavešten je da je kamion iz suprotnog pravca prešao u traku autobusa i vozač je,  da bi ga izbegao, morao da zahvati bankinu sa desne strane.

"Prosto je izgubio kontrolu i nije mogao da ga ispravi, čak toliko da se na suprotnu stranu prevrnuo", kaže Ćalić.

Većina putnika je, dodaje, nastavila put dalje ka Budimpešti, tamo su stigli drugim autobusom, deset putnika se vratilo u Srbiju.  

Vozači su svi dali izjave u policiji, jedan vozač je u bolnici a drugi je već u Srbiji tako da nije bilo potrebe za njihovim zadržavanjem, navodi Ćalić.

Nakon saobraćajne nesreće, 15 putnika se vratilo u Srbiju, a 35 putnika je nastavilo put za Budimpeštu.

Komentari (0)

Evropa