Evropa

Četvoronožni saradnik italijanske policije u borbi protiv kriminala: U bananama pronađeno 2.700 kilograma kokaina

Komentari

Autor: Euronews, AP

17/05/2023

-

16:44

Četvoronožni saradnik italijanske policije u borbi protiv kriminala: U bananama pronađeno 2.700 kilograma kokaina
Četvoronožni saradnik italijanske policije u borbi protiv kriminala: U bananama pronađeno 2.700 kilograma kokaina - Copyright Tanjugu/Guardia di Finanza via AP

veličina teksta

Aa Aa

Policija u južnoj Italiji zaplenila je 2.700 kilograma kokaina sakrivenog u pošiljci banana iz Gvajakila u Ekvadoru, uz pomoć veoma kvalifikovanog psa tragača za drogu, kao i specijalizovanih skenera.

Prema navodima italijanske policije, zaplenjeni kokain je bio najboljeg kvaliteta, i na njemu bi trgovci drogom zaradili više od 800 miliona evra uličnom prodajom u Jermeniji, za koju je bio i namenjen, piše Euronews.

Prema navodima policije, droga koja je zaplenjena u utorak bila je sakrivena u oko 70.000 kilograma banana u dva kontejnera na teretnom brodu koji se zaustavio u luci Đoja Tauro, u južnom regionu Kalabrije.

Tanjugu/Guardia di Finanza via AP

 

Italijansko poluostrvo Đoja Tauro smatra se uporištem Ndrangete - kriminalne organizacije iz regiona Kalabrije koja je poslednjih godina postala glavni igrač u međunarodnoj trgovini drogom.

Banane i droga bile su na putu za Batumi u Gruziji, pre nego što bi stigle na svoje konačno odredište u Jermeniji, saopštile su vlasti. 

Međutim, policija je otkrila pošiljku pre nego što je uspela da stigne na svoju konačnu destinaciju.

Tanjugu/Guardia di Finanza via AP

 

Pas tragač po imenu Džoel odigrao je ključnu ulogu u zapleni, otkrivši pakete kokaina skrivene u kutijama naslaganim unutar kontejnera.

Samo nekoliko dana pre zaplene kokaina u kutijama za banane u utorak, carinska policija je saopštila da su u istoj luci vlasti pronašle oko 600 kilograma kokaina u šest kontejnerskih kamiona koji su takođe prevozili voće iz Ekvadora. Te pošiljke su bile namenjene Hrvatskoj, Grčkoj i Gruziji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa