Fokus

Italija: U kalabrijskoj luci Đoja Tauro zaplenjeno gotovo tri tone kokaina

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2023

-

15:44

Italija: U kalabrijskoj luci Đoja Tauro zaplenjeno gotovo tri tone kokaina
Italija: U kalabrijskoj luci Đoja Tauro zaplenjeno gotovo tri tone kokaina - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici italiijanske finansijske policije u pokrajini Kalabrija uz podršku Carinske uprave otkrili su u dva kontejnera 2.734 kilograma čistog kokaina koji stigao iz Gvahakile u Ekvadoru.

Kokain je bio namenjeni kupcima u Jermeniji, a trebalo je da se preuzme u gruzijskoj luci Batumi, prenosi agencija Ansa.

Kokain, koji je transportovan u rashladnim kontejnerima dugim preko 12 metara, bio je sakriven u tovaru 78 tona banana.

Operacija koja je dovela do zaplene skoro tri tone kokaina sprovedena je u koordinaciji sa direkcijom za borbu protiv mafije pokrajine Kalabrija.

"Postignut je izuzetan rezultat zahvaljujući efikasnim obaveštajnim aktivnostima, kontinuiranoj analizi i nadzoru komercijalnih linija koje preko kalabrijskih luka iz Južne Amerike prevoze robu do crnomorskih luka", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Kokain je otkriven posle duge i složene potrage, uz pomoć sofisticiranih skenera koji su isporučeni Carinskoj upravi i Finansijskoj policiji i uz pomoć policijskog psa dresiranog za otkrivanje droge.

Zaplenjeni kokain, za koga je utvrđeno da je izuzetnog kvaliteta i u savršenoj konzervaciji, doneo bi trgovcima narkoticima prihod od preko 800 miliona evra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet