Evropa

Šef britanske devizne kompanije osuđen za prevaru od 50 miliona funti

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2023

-

17:55

Šef britanske devizne kompanije osuđen za prevaru od 50 miliona funti
Šef britanske devizne kompanije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Šef britanske devizne kompanije, koji je koristio gotovinu investitora za finansiranje luksuznog načina života, osuđen je danas na sudu u Londonu zbog uloge u prevari u stilu Poncijeve šeme "teškoj" 50 miliona funti.

Londonska policija navodi da je Entoni Konstantinu (41) proglašen krivim po jednoj tački za prevaru tako što se lažno predstavljao, zatim za lažnu trgovinu po dve tačke, kao i po još četiri za prenošenje kriminalne imovine, preneo je Rojters.

On je nedavno uhapšen u Bugarskoj sa lažnim ličnim dokumentima, ali je pušten i ostaje na slobodi, saopštio je sud prošle nedelje.

Sudija Gregori Perins rekao je da će 9. juna izreći kaznu optuženom u njegovom odsustvu.

Konstantinu je vodio Svetsko tržište kapitala (CVM), koje je nudilo mesečni povraćaj investicija od pet odsto.

Tužioci su rekli sudu da su investitore namamile kancelarije CMV-a u londonskoj finansijskoj četvrti Siti i visoki ugovori o sponzorstvu u sportu, u šta spada i fudbalski klub "Čelsi" iz Premijer lige.
Prevara je rasvetljena u martu 2015. kada je policija upala u CVM, rekli su tužioci.

Istražitelji su otkrili da je Konstantinu potrošio CVM-ov novac na iznajmljivanje vile sa šest spavaćih soba i plaćanje privatnih letova i raskošnih zabava, uključujući 2,5 miliona funti za svoje venčanje na grčkom ostrvu Santorini.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa