Evropa

Kancelarija tužioca o glavnoj osumjičenoj u korupcionaškom skandalu u EU: Istraga više ne zahteva pritvor Eve Kaili

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2023

-

16:47

Kancelarija tužioca o glavnoj osumjičenoj u korupcionaškom skandalu u EU: Istraga više ne zahteva pritvor Eve Kaili
Kancelarija tužioca o glavnoj osumjičenoj u korupcionaškom skandalu u EU: Istraga više ne zahteva pritvor Eve Kaili - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Eva Kaili, ključna osumnjičena u korupcionaškom skandalu, koji je potresao skupštinu Evropske unije prošle godine, više ne mora da nosi nanogicu za elektronsko praćenje, saopštilo je danas belgijsko federalno tužilaštvo.

Bivša potpredsednica Evropskog parlamenta Kaili bila je pod elektronskim nadzorom i u kućnom pritvoru otkada je prošlog meseca puštena iz zatvora u sklopu istrage o slučaju uzimanja novca za političke usluge, preneo je AP.

Kancelarija tužioca navela je da istraga "više ne zahteva njen pritvor".

"Ovo puštanje je uobičajeno u takvim slučajevima", navodi se u saopštenju.

Portparol tužilaštva rekao je da ne može da precizira kakvi su novi uslovi nametnuti Evi Kaili, kao ni da li može da putuje u inostranstvo.

Ta grčka poslanica smenjena je s mesta potpredsednice, nakon što je privedena krajem prošle godine pod optužbom za korupciju, pranje novca i članstvo u kriminalnoj organizaciji.

Kaili i još tri osobe optužene su za primanje mita od Katara i Maroka u zamenu za uticaj u kreiranju politike EU prema tim zemljama.

Obe zalivske zemlje negiraju optužbe.

Skandal je privukao pažnju javnosti 9. decembra, nakon što je policija pokrenula više od 20 racija, uglavnom u Belgiji, ali i u Italiji.

Pored ostalog, stotine hiljada evra pronađeno je u kući i u koferu u hotelu u Briselu.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa