Evropa

Ruska Državna duma usvojila predlog zakona o zabrani promene pola

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2023

-

17:55

Ruska Državna duma usvojila predlog zakona o zabrani promene pola
Ruska Duma - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ruska Državna duma usvojila je predlog zakona o zabrani promene pola. Nacrtom, koji je krajem maja dostavljen donjem domu ruske skupštine, predlaže se da se uspostavi potpuna zabrana medicinskih intervencija u cilju promene pola, kao i da se isključi državna registracija promene pola bez operacija, prenele su RIA Novosti.

Potpredsednik Dume Petar Tolstoj napomenuo je da dokument predviđa izuzetak za urođene anomalije kod dece i da je u tom slučaju lekarska intervencija dozvoljena, ali samo na osnovu odluke lekarske komisije, a ne lekara pojedinca.

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin rekao je da je neprihvatljiva situacija kada privatne klinike "za 350 do 700 dolara" izdaju sertifikate koji omogućavaju da se promeni pol u dokumentima. 

Državna duma usvojila je u novembru prošle godine zakon o kaznama do 120.000 dolara za LGBT propagandu, promenu pola i pedofiliju i za maloletnike i za odrase. 

Pored toga, usvojen je i zakon o zabrani LGBT propagande, pedofilije i promene pola u reklamama, medijima, knjigama, filmovima i audiovizuelnim uslugama.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa