Evropa

Moskva odustala od naredbe za ulazak u restorane samo sa potvrdom o vakcinaciji

Komentari

Autor: AP, A. T.

16/07/2021

-

21:49

Moskva odustala od naredbe za ulazak u restorane samo sa potvrdom o vakcinaciji
Moskva - Copyright Tanjug/AP/Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Čelnici Moskve poništili su odluku da u restorane može da se uđe samo sa potvrdom o obavljenoj vakcinaciji od koronavirusa, potvrdom da je gost preležao virus ili sa negativnim testom. 

Ublažavanje epidemijskih mera samo je jedan od pokušaja da se smanji katastrofalni uticaj širenja virusa na rad ugostiteljskih objekata. Za to vreme broj zaraženih u Rusiji rekordno raste iz dana u dan, dok raste i broj preminulih.

Rusija je danas registrovala 799 preminulih, od tog broja je 105 preminulo u Moskvi, dok dnevni broj zaraženih trenutno ide i do 25.000. Vakcinacija u Rusiji ide slabo, što znači da je do danas svega 19,5 odsto populacije primilo bar jednu dozu vakcine.

Stroge mere za ulazak u restorane važile su od juna. Mušterije su morale da posete vladin sajt na kojem su mogli da dobiju QR kod koji dokazuje da su vakcinisani ili da su preležali virus.

Stroge mere kretanja ekonomski su uništile restorane koji se bore da održe svoje poslove, dok su mnogi stavili katance na svoje lokale. 

Vlasti su donele odluku o obaveznoj vakcinaciji u 30 ruskih regiona za određene grupe ljudi kao što su medicinari, prosvetari, vozači u javnom prevozu, vladini zvaničnici...

U Rusiji je zabeleženo ukupno 5.9 miliona zaraženih od koronavirusa, dok je preminulo 146.868 ljudi. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa