Evropa

Princ Vilijam pokreće petogodišnju kampanju za suzbijanje beskućništva

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2023

-

09:08

Princ Vilijam pokreće petogodišnju kampanju za suzbijanje beskućništva
Princ Vilijam - Copyright Tanjug/AP/Toby Melville

veličina teksta

Aa Aa

Britanski princ Vilijam pokreće veliku petogodišnju kampanju za suzbijanje beskućništva, za koje kaže da ne bi trebalo da postoji u "modernom i progresivnom društvu".

Dobrotvorna fondacija princa od Velsa ulaže oko 3,5 miliona evra početnih sredstava da bi pomogla u suzbijanju beskućništva, objavio je BBC. Šest lokacija širom Velike Britanije biće korišćeno za testiranje ideja za smanjenje broja beskućnika.

"Svako treba da ima siguran dom i da se prema njemu postupa dostojanstveno", rekao je princ Vilijam.

Princeza Dajana je princa Vilijama, dok je bio dete,  odvela da vidi dobrotvorne organizacije za pomoć beskućnicima. U Velikoj Britaniji trenutno ima više od 300.000 ljudi bez krova nad glavom, što uključuje i one u hostelima i privremenom smeštaju, one koji žive u automobilima i na ulici.

Princ Vilijam je nedavno otvorio projekat pristupačnog stanovanja za mlade ljude koji imaju posao, ali i dalje im je  potrebna pomoć u vezi sa smeštajem. Njegov plan je da okupi lokalne stručnjake za stanovanje, dobrotvorne organizacije i privatnu industriju da bi se razvili stambeni projekti i usluge podrške beskućnicima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa