Evropa

Hrvatski fudbaleri u problemima: Podignuta nova optužnica protiv Modrića i Lovrena

Komentari

Autor: Index.hr

29/06/2023

-

17:45

Hrvatski fudbaleri u problemima: Podignuta nova optužnica protiv Modrića i Lovrena
AP/Francisco Seco - Copyright AP/Francisco Seco

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatsko opštinsko državno tužilaštvo u Osijeku podiglo je danas novu optužnicu za davanje lažnog iskaza protiv kapitena fudbalske reprezentacije Hrvatske i igrača Real Madrida Luke Modrića, kao i fudbalera Liona Dejana Lovrena, bivšeg reprezentativca koji se posle Mondijala u Kataru oprostio od dresa državnog tima.

Reč je o krivičnom delu za koji su obojica već jednom bili optuživani, ali su te optužnice posle bile odbačene, jer je sud smatrao da su preuranjene.

Dvojica fudbalera su optužena da su svojevremeno, tokom suđenja Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pervanu, zbog izvlačenja 118 miliona kuna iz Dinama, tokom svedočenja, kako tvrdi tužilaštvo, lagali, prenosi hrvatski portal Iindeks".

Oni su, kako se navodi, promenili iskaze jer su u istrazi izneli tvrdnje, koje su za Mamića bili inkriminišuće, ali su na glavnoj raspravi obojica govorila drugačije od onog što su naveli u istrazi, pogotovo Modrić.

On je na suđenju govorio da se onog što je ranije govorio ne seća. Promene iskaza u svedočenjima tokom suđenja Modrić i Lovren nisu objasnili.

Komentari (0)

Evropa