Evropa

Novi problemi za BBC: Istraga zbog optužbi na račun poznatog voditelja

Komentari

Autor: Tanjug, BBC

09/07/2023

-

14:15

Novi problemi za BBC: Istraga zbog optužbi na račun poznatog voditelja
Tanjug/AP/Kin Cheung - Copyright Tanjug/AP/Kin Cheung

veličina teksta

Aa Aa

Jedan voditelj Bi-Bi-Sija (BBC) optužen je da je plaćao tinejdžeru za seksualno eksplicitne fotografije, o čemu će danas u vladi biti održan hitan sastanak s generalnim direktorom britanskog javnog servisa.

Navodno je voditelj, čiji identitet još nije otkriven, platio tinejdžeru 35.000 funti (oko 40.000 evra) za eksplicitne fotografije u periodu od poslednje tri godine, a londonski list „San" koji je prvi objavio saznanja o tome, tvrdi da je ta mlada osoba imala 17 godina kada je voditelj počeo da ga plaća.

Ta zvezda se slikala u donjem vešu i bio je "spreman da moje dete nastupi za njega", rekla je mladićeva majka za list "San".

Navodi, koje je juče prvi objavio "San", govore da je voditelj BBC platio 35.000 funti za eksplicitne fotografije u periodu od tri godine. Majka tinejdžera je rekla za novine da je njeno dete, koje sada ima 20 godina, iskoristilo novac od voditelja za nabavku kokaina. Dete je za tri godine od „srećnog tinejdžera postalo zavisnik koji je izgledao kao duh", opisala je majka. Ona je kazala da će njeno dete, ako se navodne isplate nastave, "završiti mrtvo", objavio je londonski list.

"San" navodi da se porodica mlade osobe požalila BBC-u 19. maja i da su bili frustrirani što se voditelj i dalje pojavljuje u programu.

BBC je saopštio da sve optužbe razmatra veoma ozbiljno i da voditelj u narednom periodu neće voditi emisije.

"Mi tretiramo sve optužbe veoma ozbiljno i imamo predviđene korake da ih proaktivno rešavamo", naveo je BBC u saopštenju.

Urednica BBC-ja za kulturu Kejti Razal rekla je da mnoga pitanja ostaju bez odgovora, poput onog kako je korporacija istražila pritužbu porodice i da li je bilo prikladno da voditelj, čije ime nije saopšteno, ostane u etru posle ozbiljnih optužbi.

Čini se da izjava BBC-ja sugeriše da je početna istraga možda bila otežana nedostatkom odgovora porodice, rekla je ona. Ova tvrdnja, ako se dokaže, značila bi da će karijera voditelja BBC-ja verovatno biti gotova.

Posle ovih informacija, mnogi voditelji BBC-ja na društvenim mrežama negirali da je o njima reč, među kojima i najplaćeniji voditelj britanskog Javnog servisa, nekadašnji engleski fudbalski reprezentativac Gari Lineker.

„Žao mi je što ću da razočaram mrzitelje, ali nisam ja", napisao je on na Tviteru.

Pridružio mu se drugi voditelj Rajlan Klark koji je na Tviteru napisao: „Nisam ja, bejbi" i dodao da trenutno snima u Italiji za BBC-jev program.

Oglasio se i voditelj BBC Radija 2 Džeremi Vajn takođe se ogradivši da se optužbe ne odnose na njega.

„Samo da kažem da se veoma radujem što ću u ponedeljak voditi moju radio emisiju - ko god da je ovaj 'BBC prezenter' o kome se priča, imam istu poruku za vas kao i Rajlan ranije - to svakako nisam ja."

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa